Over OP DE KOFFIE MET JESSA WILDEMEERSCH

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 07 mei
    inGanshoren

    OP DE KOFFIE MET JESSA WILDEMEERSCH

    Try-out verteltheater - De Madonna van de kleine vallei.
  2. 24 mei
    inOostende

    EEN DAG MET ENSOR OP STAP IN OOSTENDE

    Dit jaar is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed. Het Ensorjaar brengt een eerbetoon aan de Belgische grootmeester - vernieuwer, ...
Toon alle activiteiten
07 mei
Ganshoren - GC De Zeyp

OP DE KOFFIE MET JESSA WILDEMEERSCH

Try-out verteltheater - De Madonna van de kleine vallei.

dinsdag 7 mei 2024 van 14:00 uur tot 16:00 uur

In De Madonna van het moeras trekt Lumi, een alleenstaande moeder, voor een maand naar Rome. Daar ontdekt ze in een barokke kerk een altaarwerk van Rubens. Ze herkent deze ‘Madonna met kind’ uit een vorig leven. Toen ze twintig jaar geleden in Jersey City woonde, hing een reproductie van het werk in de kelder van haar huisbewaarder. Geprikkeld door de ontdekking van het originele werk in Rome, gaat ze op zoek naar het verhaal achter het schilderij.

Hoe meer Lumi zich verdiept in het werk en de omgeving in en rond de kerk, hoe dwingender het onopgeloste incident uit haar verleden zich aan haar opdringt.

9789464103342_13789- Jessa WIldemeerschIn de lente van 2024 verschijnt de debuutroman van actrice en theatermaker Jessa Wildemeersch bij uitgeverij Horizon. In het voorjaar van 2024 wordt De Madonna van het moeras feestelijk ingehuldigd in De Predikherenkerk in Leuven, in Flanders House in New York en de historische Biblioteca Vallicelliana in Rome.

Over Jessa
Jessa Wildemeersch (Leuven, 1978) werkt als actrice, auteur en theatermaker. Ze werd Meester in Dramatische Kunst aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en kreeg het aan de befaamde Actors Studio in New York. Ze werkte onder meer met Arthur Penn, Ellen Burstyn Lifetime membership & Sandra Seacat. Met les yeux bleus ontwikkelt, produceert en speelt ze theaterwerk met een maatschappelijke inslag. Historische gebeurtenissen worden verwerkt in hedendaagse theaterproducties.

Wildemeersch toert met haar theaterwerk rond de wereld, van Azië tot Het Midden Oosten, van Noord- Amerika tot Europa. Als auteur kreeg ze internationale residenties in Rusland en Italië. Haar solostuk DAYS WITHOUT DATES werd geselecteerd voor het Intersections Festival in Washington, DC/USA. De tekst werd vertaald naar het Frans. DES JOURS SANS DATES maakte deel uit van het Festival ‘sans interdit’ en tourde in 2021 door Noord-Frankrijk. Recent werk omvat IK BEN MIJN STRAAT (Toneelhuis/Mokhallad Rasem) PARADISE BLUES (het nieuwstedelijk) DEN BEER HEEFT MIJ GEZIEN (Arsenaal/Lazarus). Wildemeersch werkt ook als actrice voor televisie & film.

Credits: van en met Jessa Wildemeersch live orgel (nog te bepalen) met de steun van Literatuur Vlaanderen, Passa Porta, De Auteurs, Academia Belgica – Rome, de stad Leuven, Flanders in Italy, Horizon. Met dank aan Het Nieuwstedelijk, Rubenshuis, De Belgische Ambassadeur voor de heilige stoel in Rome productie les yeux bleus - zakelijke ondersteuning diabello foto Koen Broos

Meer info kan je hier vinden en op de website van Horizon

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Paspartoe tegen kansentarief € 2,00
Standaard € 6,00

Als lid van Davidsfonds geniet je van een verminderd tarief en kan je ter plaatse je bijdrage cash betalen. De plaatsen zijn beperkt en je moet wel reserveren - per telefoon (02 422 00 11) of per e-mail naar dezeyp@vgc.be

Tickets reserveren via de website van GC De Zeyp

Labels: TaalLiteratuurZingevingLezingNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2RolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitEuropaVoorstelling (theater, literatuur, film,...)literatuurauteurslezingtoneelCultuurregio Brussel