Over ADVENTSCONCERT - HILDEBRANDT CONSORT

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

17 dec
Ganshoren - Sint-Martinuskerk

ADVENTSCONCERT - HILDEBRANDT CONSORT

Wouter Dekoninck bundelt noten van  vuur ‘Geistliche Konzerte’ en wereldlijke muziek van Schütz , Schein, Praetorius en Weckmann in dé universele en meer dan ooit actuele boodschap van licht, vrede en harmonie: het kerstverhaal.  

zondag 17 december 2023 van 14:30 uur tot 17:30 uur

NUN SINGET… UND SEID FROH!

Een intiem, hemels klinkend adventsconcert in het teken van de vreugdevolle verwachting van het kerstfeest en een hoopvol uitzien naar de komst van het nieuwe jaar.

Het programma is zeer afwisselend met hartverwarmende muziek uit de vroegbarok van Heinrich Schütz (1585-1672), Matthias Weckmann (1616-1674), Claudio Monteverdi (1567-1643), Dietrich Buxtehude (1637-1707), Johann Hermann Schein (1586 -1630), Wouter Dekoninck (1981), Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644-1704), Franz Thunder (1614-1667) en Lorenzo Allegri (1567-1648).

HILDEBRANDT CONSORT - EEN NIEUWE WEG IN DE WERELD VAN DE OUDE MUZIEK

met als uitvoerders:

  • Sarah Van Mol – sopraan
  • Madoka Nakamaru – viool
  • Rebecca Lefèvre – viola da gamba
  • Wouter Dekoninck – orgel

Hildebrandt Consort

Wouter Dekoninck en Hildebrandt Consort concerteren op internationale podia en vertolken met hun programma’s en eigen transcripties, gestoeld op de muzikale taal en het vakmanschap van de oorspronkelijke componist, een hoogst persoonlijk verhaal, dat intussen werd bekroond met tal van lovende recensies in onder andere Klassiek Centraal en met een Gouden Label.

De 17e eeuw… de Gouden Eeuw?
Na de Zwarte Dood van de Middeleeuwen, regeerde de pestepidemie opnieuw in de Nederlanden, met uitbraken in Amsterdam, Delft, Brussel en Antwerpen, maar ook in de rest van Europa. Wij leven al enkele jaren met het coronavirus. Zij leefden met de pest, lepra, de pokken … zonder enig vooruitzicht op een vaccin of een medicijn.

Schütz ontvluchtte de pest en de Dertigjarige Oorlog, verloor 2 kinderen en 2 echtgenotes. Schein verloor zijn vrouw en 7 kinderen. Weckmann componeerde een cantate ter nagedachtenis aan de vele collega’s die omkwamen tijdens een pestplaag in Hamburg. Kortom, mensen leefden met dedood in huis. Precies in die realiteit creëerden diezelfde grootmeesters een andere wereld. Geen droomwereld, maar een nieuwe werkelijkheid die (nog steeds) warmte, licht, harmonie, hoop, verlangen en verwondering uitdraagt.

Wouter Dekoninck bundelt hun noten van vuur in dé universele boodschap van licht, vrede en harmonie: het Kerstverhaal. Met wereldlijke dansen en ‘geistliche Konzerte’ bejubelt Hildebrandt Consort vanuit de meest verrassende plaatsen in de kerk de aankondiging, de geboorte van Christus en deze meer dan actuele boodschap!
Nun singet … und seid froh! In de zoete vreugde!

www.hildebrandtconsort.org

Prijzen

Ticket Prijs
Ticket in voorverkoop € 12,00
Ticket in voorverkoop met paspartoe tarief voor leden van organiserende Ganshorense verenigingen € 6,00
Ticket op de avond van het concert € 15,00

Tickets te verkrijgen bij:

Je kan de tickets in voorverkoop bestellen via telefoon, bericht, e-mail, en afhalen en cash betalen op de avond van het concert aan de kassa op je familienaam.

Labels: Kunst & CultuurOntspanning & OntmoetenReligie & ZingevingMuziekNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2RolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitEuropaConcertkunstkerstmiskerstconcertconcertkerstgezelligheidkerkCultuurregio Brussel