Over BELGISCHE BISSCHOPPEN OP BEZOEK BIJ PAUS FANCISCUS

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

02 mrt
Ganshoren - GC De Zeyp

BELGISCHE BISSCHOPPEN OP BEZOEK BIJ PAUS FANCISCUS

Mgr. Herman COSIJNS, Secretaris-generaal van de Belgische Bisschoppenconferentie, geeft een verslag van het  ad-liminabezoek van de Belgische bisschoppen in november 2022.

donderdag 2 maart 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Tijdens de 40-dagentijd organiseert de plaatselijke katholieke kerkgemeenschap  ‘Pastorale eenheid Kleopas’ ontmoetings- en verdiepingsmomenten waarop iedereen van harte welkom is.

Mgr. Herman COSIJNS, Secretaris-generaal van de Belgische Bisschoppenconferentie, geeft een verslag met beeldmateriaal over het bezoek van de Belgische bisschoppen bij paus Franciscus.

De volledige top van de Belgische Kerk is op 22 november afgezakt naar Rome voor een verplicht bezoek aan paus Franciscus, het zogenaamde ad-liminabezoek. Tijdens dat bezoek brengen ze verslag uit van de toestand van hun bisdom, en op het einde krijgen ze ook enkele adviezen mee.

De gesprekken gingen over hoe het gaat met onze Kerk, over de verwachtingen van Rome, en over de mate waarin België aan die verwachtingen voldoet. Een soort doorlichting van onze Kerk, een review of audit. 

Prijzen

Waar: GC De Zeyp, Zeypstraat 47, 1083 Ganshoren
Tickets: vrije bijdrage
Aanmelden gewenst bij: Pastoor Johan Dobbelaere,        dobbelaere.johan@gmail.com, gsm 0477 77 79 27

Labels: EngagementReligie & ZingevingZingevingLezingNederlands | vaardige gebruiker C1/C2RolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitEuropaMaatschappijlezingreligie