Over NEDERLANDSE CHARME

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

30 apr
in Antwerpen - Fakkeltheater

The Broken Circle Breakdown in theater

Ontdek de roots van bluegrass
06 mei
in Puurs-Sint-Amands - CC Binder

Red Star Line musical - gekaderd

Spektakel musical. De Gouden Horizon
03 jun

NEDERLANDSE CHARME

Dagexcursie naar Arnhem en Heusden-aan-de-Maas

Arnhem, hoofdstad van de provincie Gelderland, heeft een bijzonder rijke geschiedenis. Het is er genieten van historische gebouwen, pittoreske straatjes, sfeervolle bars e  restaurantjes. In de nabijgelegen Burgers’ Zoo zijn verschillende grote natuurlijke leefomgevingen nagebouwd. Het Nederlands Openluchtmuseum gunt je met zijn authentieke gebouwen en oude voorwerpen dan weer een unieke kijk op het verleden. Arnhem is ook de ideale uitvalsbasis om de Hoge Veluwe te bezoeken, het grootste natuurreservaat van Nederland.

Heusden is een charmant vestingstadje aan de Bergsche Maas, ten westen van ’s Hertogenbosch. De stad is volledig omringd door bastions, water en ravelijnen.

zaterdag 3 juni 2023 van 08:00 uur tot 21:00 uur

Arnhem, hoofdstad van de provincie Gelderland, heeft een bijzonder rijke geschiedenis. Het is er genieten van historische gebouwen, pittoreske straatjes, sfeervolle bars en restaurantjes. In de nabijgelegen Burgers’ Zoo zijn verschillende grote natuurlijke leefomgevingen nagebouwd: een jungle, een tropisch regenwoud, een woestijn en de grootste overdekte mangrove ter wereld. Minstens even indrukwekkend is de tunnel in de oceaan, waar vissen en haaien over je heen zwemmen.

 Het Nederlands Openluchtmuseum gunt je met zijn authentieke gebouwen en oude voorwerpen dan weer een unieke kijk op het verleden. Een rit met de historische tram brengt je vervolgens van een Hollands dorp over een Fries dorp, naar een dorpje uit de Achterhoek, en zelfs naar een typische Nederlands-Indische kampong. Arnhem is ook de ideale uitvalsbasis om de Hoge Veluwe te bezoeken, het grootste natuurreservaat van Nederland.

Heusden is een charmant vestingstadje aan de Bergsche Maas, ten westen van ’s Hertogenbosch. De stad is volledig omringd door bastions, water en ravelijnen. Bij de windmolens op de vestingen sta je voor een waar zeventiende eeuws tafereel. De kleine pittoreske stadshaven heeft prachtige huisgevels die de tand des tijds trotseerden. Een verborgen parel - aan jou om hem te ontdekken!

Uw reisgids is Leo Camerlynck, gids en voorzitter van Davidsfonds Ukkel

Organisatie: Regiocommissie Davidsfonds Cultuurregio Brussel

Prijzen

Meer info volgt later.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurMens & MaatschappijOntspanning & OntmoetenArchitectuurWetenschap & techniekDagevenementMatigActiviteitEuropaWandeling met gidsGeschiedenisNatuurstadsbezoekwandelingGeleid Bezoek