Over OP DE KOFFIE MET MAUD VANHAUWAERT POËZIE

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

31 jan
Ganshoren - GC De Zeyp

OP DE KOFFIE MET MAUD VANHAUWAERT POËZIE

Tijdens de lezing neemT Maud Vanhauwaert je mee op een geanimeerde wandeling langs de grenzen van wat poëzie vermag.

dinsdag 31 januari 2023 van 20:00 uur tot 21:00 uur

Maud Vanhauwaert is steeds op zoek naar nieuwe verschijningsvormen voor de poëzie. Ze maakte een gedicht in de vorm van een gezelschapsspel, een viewmastergedicht, een parkeerschijfgedicht en een reeks woordeloze gedichten. In haar zoektocht naar alsmaar nieuwe vormen, probeert Vanhauwaert de poëzie elke keer opnieuw te definiëren. Tijdens de lezing neemt ze u mee op een geanimeerde wandeling langs de grenzen van wat poëzie vermag.

Maud Vanhauwaert schrijft en maakt. Voor haar poëziedebuut Ik ben mogelijk’ (2011, uitgeverij Querido) kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor haar bundel Wij zijn evenwijdig_’ (2014, Querido) de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck- wedstrijd. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Met haar performances trad ze op, op radio en tv, in binnen- en buitenland, van opera tot schapenstal. Ze werd aangesteld tot ereburger van de stad Veurne en 2018-2019 was ze stadsdichter van Antwerpen. In mei 2020 verscheen Het stad in mij (Das Mag), dat werd bekroond met de Jan Campertprijs 2020.

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 6,00
Voor Davidsfonds-leden € 5,00

Praktische info
Locatie: GC De Zeyp, Zeypstraat 47, 1083 Ganshoren
Prijs: € 6;  € 5  voor Davidsfondsleden; € 2  Paspartoe-kansentarief

Reserveer je plaats online, www.dezeyp.be, dezeyp@vgc.be; of voor je ticket als Davidsfonds lid per telefoon (02 422 00 11)
Organisatie: GC De Zeyp, i.s.m. DC De Rotonde, Nederlandstalige Bibliotheek, Davidsfonds, Willemsfonds en Cultuursmakers - afdelingen Ganshoren
Contact Davidsfonds Ganshoren: Christine Van Vlierden

Labels: Mens & MaatschappijTaalLiteratuurLezingNederlands | vaardige gebruiker C1/C2RolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitPoëzieliteratuur