Over EXPO 'PICASSO & ABSTRACTION'

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

21 jan

Een meeslepende kijk op een knipperlichtrelatie

Op 8 april 2023 is het vijftig jaar geleden dat de Spaanse kunstgigant Pablo Picasso overleed, wat een ideale aanleiding vormt voor een grootse viering van zijn oeuvre met tentoonstellingen in acht landen: de ‘Picasso Celebration’. Het Belgische vlaggenschip is de expo Picasso & abstraction in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

zaterdag 21 januari 2023 van 14:00 uur tot 15:30 uur

Op 8 april 2023 is het vijftig jaar geleden dat de Spaanse kunstgigant Pablo Picasso overleed, wat een ideale aanleiding vormt voor een grootse viering van zijn oeuvre met tentoonstellingen in acht landen: de ‘Picasso Celebration’. Het Belgische vlaggenschip is de expo Picasso & abstraction in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

Deze tentoonstelling is de eerste die volledig wordt gewijd aan de relatie tussen Picasso en abstracte kunst. Of de meester zelf blij was geweest met deze primeur, is maar de vraag, want hij liet zich geregeld laatdunkend uit over deze kunststroming. Zo noemde hij abstractie “een vergissing, een ongerijmd idee.”

Toch werden de meeste pioniers van de abstracte schilderkunst, zoals Piet Mondriaan, geïnspireerd door de Spaanse vernieuwer. Toen zijn kubistische experimenten vorm kregen, timmerde hij mee aan de weg van de abstractie. Hij kwam er zelf nooit voor uit. Met deze kunststroming onderhield hij een knipperlichtrelatie: een van aantrekking en afstoting.

Picasso & abstraction biedt een meeslepende kijk op de slingerbeweging van de kunstenaar tussen het abstracte en het figuratieve, door de jaren heen. Dat gebeurt aan de hand van zo’n honderdveertig werken, de meeste afkomstig van het Musée national Picasso-Paris, met wie de KMSKB voor de expo samenwerken.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 12,00

Afspraak om 13:45 in de inkomsthall van het KMSKB; de rondleiding duurt 1 uur

Prijs: €12 te betalen via overschrijving op de bankrekening van Davidsfonds Ganshoren:
KBC IBAN: BE94 7341 2117 2914 met vermelding van ‘Picasso’, je naam en het aantal personen.

De gids evenals een drankje na de rondleiding worden je aangeboden door Davidsfonds Ganshoren

Reserveren is verplicht vóór 16 januari
stuur een mail, bericht naar of bel naar:
christine.vanvlierden@skynet.be; Mob: 0474 77 17 75

Labels: Kunst & CultuurOntspanning & OntmoetenBeeldende kunstNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2RolstoeltoegankelijkActiviteitEuropaBezoek met gids