Over O VOS OMNES - KERSTCONCERT

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

17 dec
Ganshoren - Sint-Martinuskerk

O VOS OMNES - KERSTCONCERT

'O vos omnes' heet de winterproductie van Via Vocis in 2022 en daarin gaat het gemengd vocaal ensemble onder leiding van Thomas Lucas Vanlede de dialoog aan met de blokfluit en altviool van Manuela Bucher met werk van onder meer Da Vittoria en Bach.

zaterdag 17 december 2022 van 20:00 uur tot 22:30 uur

VIA VOCIS – de weg van de stem - is een gemengd vocaal ensemble dat haar basis heeft in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Sint-Agatha Berchem. Onder leiding van Thomas Lucas Vanlede specialiseert het zich vooral in renaissancemuziek en het hedendaagse a capella koorrepertoire met componisten als Pärt, Whitacre, Tavener en Lauridsen. Zo zong het ensemble recent nog werk van Knut Nystedt op de opening van de nieuwe concertzaal voor hedendaagse muziek in Bergen (Mons). 

'O vos omnes' heet de winterproductie van Via Vocis in 2022 en daarin gaat het ensemble de dialoog aan met de blokfluit en altviool van Manuela Bucher. Met werk van onder meer Da Vittoria en Bach wordt de luisteraar de oren geopend voor het lijden van de ander, een actueel thema. Het is als een oproep om niet voorbij te gaan aan het lijden dat we in de wereld en in ons leven op ons pad ontmoeten. 'Loop niet voorbij' is ook een Kerstboodschap. Het kleine kind in de kribbe wordt ook niet door iedereen opgemerkt. Het zijn slechts de herders die zien dat in dat kind iets van God aan het licht komt, alsook de wijzen uit het oosten. Maar voor de meesten is het gewoon een klein kind en een onbesproken koppel. Je moet dus verder kijken om Hem te kunnen ontmoeten.

Dirigent Thomas Lucas Vanlede - portret

Thomas Van Lede

Manuela Bucher studeerde altviool en blokfluit aan het Lemmensinstituut en aan de Musikhochschule van Wuppertal. Via talrijke workshops specialiseerde zij zich in de oude muziek. Ze is lid van het barokorkest B’Rock maar speelt ook in diverse andere ensembles, waaronder Les Muffatti, Il Gardellino, Bach Concentus en Scorpio Collectief. Ze verleent regelmatig haar medewerking aan muziektheaterproductie. Haar interesse voor de middeleeuwse muziek en de vedel brengt haar samen met ensembles zoals Psallentes, Zefira Torna en Les Alchimistes.

Kerstconcert-Affice_ganshoren

 

Prijzen

Ticket Prijs
Ticket in voorverkoop € 12,00
Ticket in voorverkoop met paspartoe tarief voor leden van organiserende Ganshorense verenigingen € 6,00
Ticket op de avond van het concert € 15,00
Ticket op de avond van het concert met paspartoe tarief voor leden van organiserende Ganshorense verenigingen € 9,00

Tickets te verkrijgen bij:

Je kan de tickets bestellen en afhalen aan de kassa op je familienaam.

Labels: Kunst & CultuurOntspanning & OntmoetenReligie & ZingevingMuziekZingevingNederlands | basisgebruiker A1/A2RolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitEuropaConcert