Over OP DE KOFFIE MET ELKE CYRYS

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 23 apr
    inGanshoren

    OP DE KOFFIE MET BARBARA ROTTIERS

    Barbara Rottiers dook in het leven en werk van Astrid Lindgren. De wereldberoemde schrijfster inspireerde niet alleen via haar fantastisc...
  2. 07 mei
    inGanshoren

    OP DE KOFFIE MET JESSA WILDEMEERSCH

    Try-out verteltheater - De Madonna van de kleine vallei.
  3. 24 mei
    inOostende

    EEN DAG MET ENSOR OP STAP IN OOSTENDE

    Dit jaar is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed. Het Ensorjaar brengt een eerbetoon aan de Belgische grootmeester - vernieuwer, ...
Toon alle activiteiten
18 apr
Ganshoren - GC De Zeyp

OP DE KOFFIE MET ELKE CYRYS

Wereldoorlog II woedde volop in Europa. In het Oosten rukte het Rode Leger snel op, een opmars die werd begeleid van horrorverhalen.
Elke Cyrys, schrijfster uit Ganshoren, komt vertellen over haar volgende boek 'Gejaagd in de sneeuw', waar zij momenteel aan werkt.

dinsdag 18 april 2023 van 14:00 uur tot 16:00 uur

Elke Cyrys, schrijfster uit Ganshoren, komt vertellen over haar volgende boek 'Gejaagd in de sneeuw', waar zij momenteel aan werkt. Het boek is gedeeltelijk autobiografisch.

Wereldoorlog II woedde volop in Europa. In het Oosten rukte het Rode Leger snel op, een opmars die werd begeleid van horrorverhalen.
Carl Hillmer streed in het Duitse Leger aan het oostfront. Zijn echtgenote Vera en hun twee dochtertjes verbleven in een stadje in Polen in het westelijk deel van Polen. Vanaf begin 1945 verergerde de situatie dag na dag en Vera besefte dat ze snel moest handelen. Ze verliet met haar dochters hun woning met elk enkel een kleine valies. Hun leven in die streek behoorde plots tot het verleden. Vera trachtte met haar kinderen, zoals miljoenen anderen in deze dagen, kost wat kost, naar hun thuisland terug te keren.
De vlucht naar het Westen in de meest barre omstandigheden, met vele hindernissen, honger en kou vergde het uiterste van Vera en haar twee kinderen.

Prijzen

Ticket Prijs
Leden Davidsfonds € 5,00
Standaard € 6,00

PRAKTISCHE INFO
Locatie: GC De Zeyp, Zeypstraat 47, 1083 Ganshoren
Prijs: € 6; € 5 voor Davidsfondsleden;
€ 2 Paspartoe-kansentarief
Reserveer je plaats online, www.dezeyp.be, dezeyp@vgc.be; of voor je ticket als Davidsfonds lid per telefoon (02 422 00 11)

Organisatie: GC De Zeyp, i.s.m. DC De Rotonde, Nederlandstalige Bibliotheek, Davidsfonds, Willemsfonds en Cultuursmakers - afdelingen Ganshoren

Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & MaatschappijLiteratuurDiversiteitLezingNederlands | vaardige gebruiker C1/C2ActiviteitEuropalezenGeschiedenisauteurslezinglezingBrussel