Over OP DE KOFFIE MET BIRSEN TASPINAR

30 mei
Ganshoren - GC De Zeyp

OP DE KOFFIE MET BIRSEN TASPINAR

Birsen Taspinar brengt een muzikale vertelling rond haar boek 'Moeders van de stilte'.

dinsdag 30 mei 2023 om 20:00 uur

In 'Moeders van de stilte' brengt psychologe Birsen Tapnar een stille strijd onder woorden. Ze luisterde in haar praktijk naar de problemen en twijfels van moedige vrouwen en reconstrueerde hun levensverhaal. Pelin, wier ouders naar Belgie immigreerden voor zij geboren werd, verliest haar echtgenoot en twee kinderen in een brand, waardoor haar leven op zijn kop wordt gezet. Elif is een kersverse huwelijksmigrant. Wanneer er problemen opduiken in haar huwelijk, komt z voor belangrke dilemmas te staan. Hulya, die al tien jaar in België woont, wordt zwaar ziek. Daardoor wordt zij gedwongen om keuzes die ze in het verleden heeft gemaakt te herzien. Drie vrouwen van dezelfde leeftijd staan op een kruispunt in hun leven. Ze worstelen met vragen over geslacht en etniciteit, maar worden vaak niet gehoord.
Birsen Taspinar is psychologe en systeemtherapeute. Omdat zij van oordeel was dat psychologie niet zonder culturele betekenissystemen beschouwd kan worden, studeerde ze daarna sociale en culturele antropologie. In haar dagelijkse werk ziet ze hoe migratie zowel verrijkend als verwoestend kan werken in het leven van mensen. Zij schrijft ook columns voor het magazine Mo*.   

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 6,00
Voor Davidsfonds leden € 5,00

PRAKTISCHE INFO
Locatie: GC De Zeyp, Zeypstraat 47, 1083 Ganshoren
Prijs: € 6; € 5 voor Davidsfondsleden; € 2 Paspartoe-kansentarief
Reserveer je plaats online, www.dezeyp.be, dezeyp@vgc.be; of voor je ticket als Davidsfonds lid per telefoon (02 422 00 11)

Organisatie: GC De Zeyp, i.s.m. DC De Rotonde, Nederlandstalige Bibliotheek, Davidsfonds, Willemsfonds en Cultuursmakers - afdelingen Ganshoren

Labels: Mens & MaatschappijOntspanning & OntmoetenLiteratuurDiversiteitPolitiekZingevingNederlands | vaardige gebruiker C1/C2RolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitEuropaVoorstelling (theater, literatuur, film,...)